Ilyet még tuti nem kóstoltál! – A gin tonic torta receptje
Rajongsz a gin tonicért? Mit szólsz hozzá, ha azt mondjuk, hogy akár egy finom édességben is megkóstolhatod? Íme a gin tonic torta receptje, amivel bármilyen cukrászdát lekörözhetsz.
Rajongsz a gin tonicért? Mit szólsz hozzá, ha azt mondjuk, hogy akár egy finom édességben is megkóstolhatod? Íme a gin tonic torta receptje, amivel bármilyen cukrászdát lekörözhetsz.
Szülinapra? Hűsítő finomságként? A különleges gin tonic torta egy pillanat alatt elvarázsol. A recept ráadásul semmivel sem bonyolultabb, mint bármelyik tortáé, ráadásul kevesebb mint 2 óra alatt elkészülhetsz vele.
Hozzávalók
A süteményhez
- 250 g sózott vaj
- 325 g porcukor
- 250 g élesztővel dúsított liszt
- 4 tojás
- 75 g természet joghurt
- 2 nagy lime leve
- 75 ml gin
- 150 ml tonic
- 1 teáskanál enyhén összenyomott áfonya
Cukormázhoz
- 200 g lágyított vaj
- 400 g porcukor
- 2 evőkanál tej
- 3 lime héja
Díszítéshez
- 2 lime héja vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál kristálycukor
- Citromfagylalt
- Negyed uborka csíkokra szeletelve
Forrás: Best Recipes
Elkészítés
- Melegítsd fel a sütőt 180/160 °C-ra. Zsírozd be a 2x20 cm-es süteménytartót. Mixeld össze elektromos habverővel (kb. 5 percig) a vajat és a 200 g cukrot, amíg csomómentessé nem válik. Add hozzá a tojásokat, majd adj hozzá evőkanalanként lisztet, miközben kevered. Eztán keverd össze a joghurtot az egyik lime levével és 50 ml ginnel, majd öntsd hozzá az eddig elkészült süteménykeverékhez. Oszd el a keveréket a süteményedények között és süsd 35 percig.
- Eközben készítsd el a szirupot. Helyezd egy serpenyőbe a maradék cukrot, a tonicot, az áfonyát és a lime levét, majd kezdd el melegíteni közepes lángon. Miután a cukor feloldódott, forrald fel, és főzd 5-7 percig, amíg sziruppá nem válik. Hűtsd le 5 percre, szűrd le, majd öntsd bele a megmaradó gint és tedd félre.
- Ha elkészült a süteményalap, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni 5 percre, majd kend be egy sziruppal a sütemény, és hagyd lehűlni.
- A vajkrém elkészítéséhez verd lágyra a vajat, majd add hozzá a porcukrot. Ha teljesen összekeverted a vajjal, add hozzá a tejet és a lime héját.
- Fedd be az egyik tepsi süteményt a vajkrém 1/3-ával, majd helyezd rá a második süteményréteget. Kerüljön rá egy vékony porcukorréteg, majd tedd be a süteményt 30 percre a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon. Használd a fennmaradó vajkrémet a torta tetejének és oldalának bekenéséhez.
- A díszítéshez keverd össze az apróra vágott lime héját a cukorral. Szórd ezt a süteményre, majd helyezd a torta tetejére a lime szeleteket, a citrom fagylaltot és az uborkacsíkokat.