Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Ilyet még tuti nem kóstoltál! – A gin tonic torta receptje

Ilyet még tuti nem kóstoltál! – A gin tonic torta receptje

Rajongsz a gin tonicért? Mit szólsz hozzá, ha azt mondjuk, hogy akár egy finom édességben is megkóstolhatod? Íme a gin tonic torta receptje, amivel bármilyen cukrászdát lekörözhetsz.

Rajongsz a gin tonicért? Mit szólsz hozzá, ha azt mondjuk, hogy akár egy finom édességben is megkóstolhatod? Íme a gin tonic torta receptje, amivel bármilyen cukrászdát lekörözhetsz.

Szülinapra? Hűsítő finomságként? A különleges gin tonic torta egy pillanat alatt elvarázsol. A recept ráadásul semmivel sem bonyolultabb, mint bármelyik tortáé, ráadásul kevesebb mint 2 óra alatt elkészülhetsz vele.

Hozzávalók

A süteményhez

  • 250 g sózott vaj
  • 325 g porcukor
  • 250 g élesztővel dúsított liszt
  • 4 tojás
  • 75 g természet joghurt
  • 2 nagy lime leve
  • 75 ml gin
  • 150 ml tonic
  • 1 teáskanál enyhén összenyomott áfonya

Cukormázhoz

  • 200 g lágyított vaj
  • 400 g porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 3 lime héja

Díszítéshez

  • 2 lime héja vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • Citromfagylalt
  • Negyed uborka csíkokra szeletelve

Image result for gin tonic cake

Forrás: Best Recipes

Elkészítés

  1. Melegítsd fel a sütőt 180/160 °C-ra. Zsírozd be a 2x20 cm-es süteménytartót. Mixeld össze elektromos habverővel (kb. 5 percig) a vajat és a 200 g cukrot, amíg csomómentessé nem válik. Add hozzá a tojásokat, majd adj hozzá evőkanalanként lisztet, miközben kevered. Eztán keverd össze a joghurtot az egyik lime levével és 50 ml ginnel, majd öntsd hozzá az eddig elkészült süteménykeverékhez. Oszd el a keveréket a süteményedények között és süsd 35 percig.
     
  2. Eközben készítsd el a szirupot. Helyezd egy serpenyőbe a maradék cukrot, a tonicot, az áfonyát és a lime levét, majd kezdd el melegíteni közepes lángon. Miután a cukor feloldódott, forrald fel, és főzd 5-7 percig, amíg sziruppá nem válik. Hűtsd le 5 percre, szűrd le, majd öntsd bele a megmaradó gint és tedd félre.
     
  3. Ha elkészült a süteményalap, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni 5 percre, majd kend be egy sziruppal a sütemény, és hagyd lehűlni.
     
  4. A vajkrém elkészítéséhez verd lágyra a vajat, majd add hozzá a porcukrot. Ha teljesen összekeverted a vajjal, add hozzá a tejet és a lime héját.
     
  5. Fedd be az egyik tepsi süteményt a vajkrém 1/3-ával, majd helyezd rá a második süteményréteget. Kerüljön rá egy vékony porcukorréteg, majd tedd be a süteményt 30 percre a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon. Használd a fennmaradó vajkrémet a torta tetejének és oldalának bekenéséhez.
     
  6. A díszítéshez keverd össze az apróra vágott lime héját a cukorral. Szórd ezt a süteményre, majd helyezd a torta tetejére a lime szeleteket, a citrom fagylaltot és az uborkacsíkokat.

Az elkészült gin tonic tortából akár 15 főre jutó adag is készülhet. Most pedig élvezd ki a munkád gyümölcsét és dőlj hátra egy szelet tortával a tányérodon!