Leírás
Pink Perzsa Rózsa Bimbó
„Hogy érted azt, hogy tegyek rózsabimbót a gin tonikomba?!” Úgy, hogy ha egy kis vizuális és gasztro tuninggal bolondítanád meg az italod, akkor ne keress tovább: ettől a fűszertől a gin tonicod lágy és édeskés aromát kap, ami egy fárasztó nap után, de akár egy randevún is eléri a kívánt hatást.
A szárított pink perzsa rózsa bimbó a leghétköznapibb ételt és italt is feldobhatod: nemcsak finom, de gyönyörű dekoráció is egyben. Egyre gyakrabban találkozhatunk vele különféle koktélokban és gin&tonikban is.
Mire használjuk a rózsa bimbót?
A rózsa már nagyon régóta teszi szebbé az ember napjait, otthonát, kertjét - de a konyhában és a bárpult mögött is finom és dekoratív alapanyagnak számít. Konyhai felhasználása jóval korábban kezdődött, mint gondolnád: már az ókorban is előszeretettel alkalmazták a főzés során. Sőt: a görögök úgy gondolták, hogy ez az illatos és vitamindús virág csakis az istenek ajándéka lehet. A perzsa konyhának máig az egyik legnépszerűbb alapanyaga.
A pink perzsa rózsa bimbó íze
Fanyar, virágos, édeskés és egy picit mégis savanyú. Van, aki az eperhez hasonlítja, más pedig nem tud elvonatkoztatni egy illatozó, üde, virágos réttől. Állítólag minél erőteljesebb a rózsa színe, annál élénkebb az íze is. Ha ez valóban így van, akkor a pink rózsa bimbó kiválóan teljesít ezen a teszten: már a színe is varázslatos.
A rózsa hatása a szervezetre
A rózsa rengeteg területen jelen van: készítenek belőle lekvárt, parfümöt, cukrot, olajat, de a szépségipar is előszeretettel használja ki kedvező tulajdonságait. C- és E-vitaminban gazdag, antibakteriális, gyulladásgátló, nyugtató és vérzéscsillapító hatása is van. Emellett kedvezően befolyásolja a hormonháztartást, a haj növekedését és az általános közérzetünket is, sőt, még a depresszió kezelésére is alkalmas. Segíthet a torok- és fejfájáson, valamint a légúti megbetegedéseken is. A nyugtalan éjszakák és nehézkes elalvás ellenszereként is alkalmazzák.
Mindemellett kellemes íze és szépséges külseje miatt is igen népszerű: rengeteg féle ételt és italt dobhatunk fel néhány szem rózsaszirommal. Több érzékszervet is rabul ejt egyszerre illatával, lágy aromájával és gyönyörű megjelenésével.
A perzsa rózsa bimbó tökéletes társai - ezekkel keverd
A koktélkeverés és a főzés során számos fűszerrel és alapanyaggal keverheted - így felerősítik, kiemelik és kiegészítik egymás aromáit.
A rózsabimbó remekül illik a gin&tonikhoz, prosecco alapú koktélokhoz, teákhoz, édességekhez és lekvárokhoz is. Gyakran kombinálják hibiszkusszal, áfonyával, lime-al, naranccsal, citrommal és grapefruittal is.
Így készül a szárított perzsa rózsabimbó
A válogatott, prémium minőségű, pink színű bimbókat még azelőtt leszedik, hogy elvirágoznának, majd ezt követi a szárítás az előírásoknak megfelelően. Többféle kiszerelésben és színben is megtalálod!
A terméket száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni, ügyelve a címkén feltüntetett minőségmegőrzési időre.
Milyen italokhoz passzol a perzsa rózsa?
A perzsa rózsa remekül illik a gin&tonikhoz, a vodkához, a prosecco alapú koktélokhoz, a citrusos, hibiszkuszos italokhoz, és a teákhoz is.
Rózsabimbós koktél recept
Keverj össze ízlés szerint vodkát, lime-levet és áfonyalevet, díszítésként pedig dobj bele néhány jégkockát és perzsa rózsabimbót. De ha egy romantikus estét tervezel, bármliyen koktélt és gin&tonikot feldobhatsz a szépséges bimbókkal!
Pink perzsa rózsa bimbó vásárlás
Többféle kiszerelésben és színben is megtalálod a Ginshopon. Lepd meg vele a párod, vagy készíts neki egy finom és romantikus desszertet és italt a szárított perzsa rózsabimbó segítségével!