Leírás
Perzsa rózsaszirom
A szárított perzsa rózsaszirommal a leghétköznapibb ételt és italt is feldobhatod: nemcsak finom, de gyönyörű dekoráció is egyben. Egyre gyakrabban találkozhatunk vele különféle koktélokban és gin&tonikban is.
Mire használjuk a rózsaszirmokat?
A rózsa már nagyon régóta teszi szebbé az ember napjait, otthonát, kertjét - de a konyhában és a bárpult mögött is finom és dekoratív alapanyagnak számít. Konyhai felhasználása jóval korábban kezdődött, mint gondolnád: már az ókorban is előszeretettel alkalmazták a főzés során. Sőt: a görögök úgy gondolták, hogy ez az illatos és vitamindús virág csakis az istenek ajándéka lehet. A perzsa konyhának máig az egyik legnépszerűbb alapanyaga.
A perzsa rózsaszirom íze
Fanyar, virágos, édeskés és egy picit mégis savanyú. Van, aki az eperhez hasonlítja, más pedig nem tud elvonatkoztatni egy illatozó, üde, virágos réttől.
A rózsaszirom hatása a szervezetre
A rózsa rengeteg területen jelen van: készítenek belőle lekvárt, parfümöt, cukrot, olajat, de a szépségipar is előszeretettel használja ki kedvező tulajdonságait. C- és E-vitaminban gazdag, antibakteriális, gyulladásgátló, nyugtató és vérzéscsillapító hatása is van. Emellett kedvezően befolyásolja a hormonháztartást, a haj növekedését és az általános közérzetünket is, sőt, még a depresszió kezelésére is alkalmas. Segíthet a torok- és fejfájáson, valamint a légúti megbetegedéseken is. A nyugtalan éjszakák és nehézkes elalvás ellenszereként is alkalmazzák.
Mindemellett kellemes íze és szépséges külseje miatt is igen népszerű: rengeteg féle ételt és italt dobhatunk fel néhány szem rózsaszirommal. Több érzékszervet is rabul ejt egyszerre illatával, lágy aromájával és gyönyörű megjelenésével.
A perzsa rózsaszirom tökéletes társai - ezekkel keverd
A koktélkeverés és a főzés során számos fűszerrel és alapanyaggal keverheted - így felerősítik, kiemelik és kiegészítik egymás aromáit.
A rózsaszirom remekül illik a gin&tonikhoz, prosecco alapú koktélokhoz, teákhoz, édességekhez és lekvárokhoz is. Gyakran kombinálják hibiszkusszal, áfonyával, lime-al, naranccsal, citrommal és grapefruittal is.
Így készül a szárított perzsa rózsaszirom
A válogatott, prémium minőségű bimbókat még azelőtt leszedik, hogy elvirágoznának, majd ezt követi a szárítás az előírásoknak megfelelően. Többféle kiszerelésben is megtalálod.
A terméket száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni, ügyelve a címkén feltüntetett minőségmegőrzési időre.
Milyen italokhoz passzol a perzsa rózsaszirom?
A rózsaszirom remekül illik a gin&tonikhoz, a vodkához, a prosecco alapú koktélokhoz, a citrusos, hibiszkuszos italokhoz, és a teákhoz is.
Rózsaszirmos koktél recept
1) Keverj össze ízlés szerint vodkát, lime-levet és áfonyalevet, díszítésként pedig dobj bele néhány jégkockát és perzsa rózsaszirmot.
Perzsa rózsaszirom vásárlás
Többféle kiszerelésben is megtalálod a Ginshopon. Lepd meg vele a párod, vagy készíts neki egy finom és romantikus desszertet és italt a szárított perzsa rózsaszirom segítségével!
Paraméterek
Fűszer mérete | kicsi |